Familien ønsket seg større og lysere hytte. Stuen fikk et tilbygg som har skapt en spennende ramme, og som formelig pøser lys inn i rommet!

Tekst: Trine Midtsem/ifi.no, Foto: Per Erik Jæger/ifi.no, Publisert 16.12.2015 (Oppdatert 17.12.2015)
Interiørbistand: Tove Seberg/Zett Interiør Samarbeidspartner: Hytteliv

 
 

Målet var å beholde så mye som mulig av den gamle hytta – møbler og annet løsøre inkludert. Resultatet er gjennomført gjenbruk av materialer og møbler. Med unntak av en ny sofa er det lite nytt som har sluppet over denne dørstokken!

 
 
Stuen før ombygging. Vindusveggen ble fjernet og tilbygget fortsetter ut til høyre.

Stuen før ombygging. Vindusveggen ble fjernet og tilbygget fortsetter ut til høyre.

Tilbygget fikk velbrukt og gulnet panel på veggene, møblene er beholdt og gulvet, med både ny og gammel plank, har fått en ansiktsløftning. Det nye rommet har, naturlig nok, betalt seg i konkrete kvadratmeter, mens romfølelsen det gir går det en høy gang. Ikke minst takket være takhøyden samt alle vinduene i den nye delen, og endeveggen, som nærmest består av vinduer. Hele rommet oppleves lyst og åpent, med naturen omtrent inni rommet.   

 
 

Med farger på treverket

Hytta ligger i skogbrynet, med vakker utsikt utover en innsjø. Vegetasjonen nærmest hytta er preget av bartrær, noe som bidrar til at den er omkranset av grønnfarger hele året. Dette påvirker lyset inni hytta, og var også bakgrunnen for valg av veggfargen i den nye delen, som tar opp fargene med et svakt grønnskjær.

Den gamle delen har vegger som er behandlet med interiørbeis, hvor trestrukturen slipper igjennom. For de nye veggene med gammelt, gulnet panel, ble løsningen maling.

 

Gulvet bidrar sterkt til å binde ny og gammel del sammen, og står for mye av den gode atmosfæren i rommet. Det har fått samme behandling rund baut, og ligger der som et varmt, rolig fargeinnslag og bakgrunn for alle møblene – behandlet med brunpigmentert gulvolje som er toppet med matt gulvlakk. 

 

Bildet til høyre: Den gamle delen av stuen har interiørbeis, som står nydelig mot både gulvet og de malte flatene.


Materialrester ble til to snertne bord, snekret av hytteeieren selv. En glassmester leverte platene.

Deler av det gamle, gulnede panelet fra stuen er gjenbrukt i tilbygget, og maling ble løsningen for å skape lysere vegger. Lyset skaper en vakker overflate på gulvet med varmbrun lød.

Deler av det gamle, gulnede panelet fra stuen er gjenbrukt i tilbygget, og maling ble løsningen for å skape lysere vegger. Lyset skaper en vakker overflate på gulvet med varmbrun lød.

  Dette ble brukt:

Tak og taklister: farge 0502-Y
Malte vegger: farge S 1505-G90Y
Vegg med beis: Interiørbeis, farge Drivved – JOTUN
Gulv: TreStjerner Gulvolje, farge 2038 Tjærebrun og TreStjerner Gulvmatt lakk
To små bord: hjemmesnekret av materialrester, m/plate fra glassmester
Møbler, puter og annet løsøre: PRIVAT